Ми і раніше робили мікси з екскурсій, у нас навіть є такий розділ – Подвійні екскурсії.
Робили ми їх для того, щоб туристи могли зекономити час і гроші, і трохи більше побачити й почути про Одесу.
Завжди ці екскурсії були популярні, хоча особисто мені більше подобаються глибинні «пірнання» в історію того міста, де ви перебуваєте. Але ж час… Ну і гроші, звичайно, бо ми, на жаль, не всі міліонери. Особливо зараз, коли війна.
Так от. В цьому сезоні у нас з’явилося декілька екскурсій, які теж можна віднести до міксу. Це: Молдаванка – Староконка і Одеський компот. Про Молдаванку розповім наступного разу, а зараз про Компот.
Чим особисто мені сподобалась ця екскурсія?
Бо це такий шалений мікс з особистостей, історичних фактів, реальних музейних експонатів і навіть невеликий майстер-клас з підписання листівок. О, забула: ще й виконання попурі на старовинному піаніно!
А ще непередбачене спілкування з одеситами, де кожна їх фраза – це diamond, це справжнє чудо тонкого гумору з неповторними інтонаціями нашої одеської говірки!
Про шалений мікс персон екскурсії самі зробіть висновок: тут тобі і Королева німого кіно, і любов звичайного телеграфіста до графині, і одеські біологи, що врятували світ від страшних епідемій і ще багато кого.
А про наші дворики годі й казати – у кожного своя історія і свої секрети! Навіть, в маршруті буде будинок, до якого дострелив колись броненосець Потьомкін!
Все, як у житті, перемішано: видатні постаті, надзвичайно стильна архітектура, всесвітня історія і доля маленької людини.
Авторка цієї екскурсії Ольга Потєхіна, дуже талановита гідеса!
Сходіть на цю екскурсію!
Хоча тільки після оглядової! Бо оглядова – достобіса цікава, вона стане передмовою для цієї екскурсії.
Чекаємо!
P.S. Зараз я вам покажу ті листівочки, що я купила на Поштамті під час екскурсії. Завтра їх перешлю в Лозанну, там зараз, на час війни, перебуває одна з наших гідес, Світлана Іванівна. Вона дуже просила їх прислати, скучила за рідним домом до скреготу зубовного. І хоча Швейцарія прекрасна заможна країна, але там немає наших смачних солоденьких яблучок, як пише Світлана – суцільна кислятина! Цінуйте своє, воно смачне і солодке!